Hvordan sette Windows 10 tilbake i tid

Hva menes med dette? Windows 10 har en ganske nyttig funksjon som gjør at maskinen kan settes flere dager tilbake i tid. Dette er svært nyttig hvis det er noe alvorlig galt med Windows, eller maskinen har vært utsatt for virusangrep, som ikke lar seg rense.

Dette var noen grunner til at denne funksjonen er god å ha, men nå skal jeg skrive litt om hvordan dette gjøres.

Først av alt, så er ikke dette funksjonalitet som er slått på som standard, så jeg skal forklare hvordan dere slår det på selv.

Søk etter «This PC», «Computer», eller «Denne pc’en» i søkefeltet til høyre for startmenyen, og velg «Properties», eller «egenskaper»:

I neste vindu klikk på «System protection», eller «Systembeskyttelse»:

I vinduet som kommer opp klikk på «Configure», eller konfigurer:

I neste bilde, velg «Turn on system protection», og velg hvor mye plass du kan sette av til tilbakestilling. Settes det av større plass til «System restore» opprettes det flere datoer for tilbakestilling, og du kan gå lengre tilbake i tid:

System restore

Magien skjer i det som heter «system restore». Dagen du trenger å sette maskinen tilbake i tid, er det bare å åpne samme menyen som vi akkurat har vært inne i og satt opp denne funksjonaliteten, men denne gangen klikke på knappen «System restore»:

Da starter denne veiviseren. Klikk neste:

Vel en dato fra før du hadde problemer med maskinen, og klikk neste:

Klikk ferdig, og maskinen settes tilbake i tid til datoen du har valgt:

Det er verdt å merke seg at om dette gjøres på en maskin som er medlem i ett domene, så må den antakelig meldes inn på nytt etter den er satt tilbake i tid.

Har bedriften du jobber i behov for IT-assistanse, ta bare kontakt med oss så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe dere.