Hvordan få med seg nettleserdata mellom maskiner

Kom i gang med helt ny datamaskin på 10 minutter

Viste du at nettleseren din kan huske passord, kortnummer, bokmerker, historikk mm. Dette gjør at overgangen fra gammel til ny datamaskin går mye lettere.

De alle fleste nettlesere tillater å logge inn med en konto, slik at du kan føre dette videre til en annen datamaskin. I praksis betyr det at dersom du bruker Google Chrome som nettleser, kan du logge inn med din google-konto slik at informasjonen lagres i kontoen. Det kan for eksempel forenkle overgangen til din nye datamaskin, eller gjøre det enklere å jobbe fra forskjellige enheter. Fremgangsmåten er ganske lik uavhengig av nettleser, så vi har laget en nesten-universal guide til hvordan komme i gang.

I eksempelet benytter vi Google Chrome med en Google-konto.

Start med å åpne nettleseren

Bevege musepekeren opp i det høyre hjørnet og klikk på person-symbolet:

Ta med nettleserdata mellom enheter

Deretter trykker du på «Slå på synkronisering»:

Flytt nettleserdata mellom enheter

Fyll inn brukernavn og passord tilhørende en konto du har laget for dette formålet. I dette eksemplet en Gmail konto.

Etter du har logget inn vil du bli forespurt om hvorvidt du ønsker å slå på synkroniseringen og ikke minst hva skal synkroniseres. Ta en kjapp titt under innstillinger om du har lyst å gjøre endringer, og når du er fornøyd trykker du «Ja, jeg er med».

Når dette er gjort synkroniserer nettleseren informasjonen videre til Google-konto. Neste gang du benytter en annen datamaskin, mobil eller nettbrett kan du enkelt logge inn for å finne relevant data.

Viste du at nettleseren din kan huske passord, kortnummer, søkehistorikk

Bruk kontoer til å gjøre overgang til datamaskin lettere. På ny maskin lastes Chrome nettleser ned, og det er bare å logge på med samme konto. Historikk, passord osv. vil synkroniseres til ny maskin.

Dette er en veldig enkel måte få med seg historikken fra enhet til enhet. Lykke til! 🙂