Reinstaller Windows 10, uten å slette personlig data

Få en raskere pc med en restallasjon av PC’en, uten å slette personlige data. En enkel måte å få en «fresh» og rask Windows PC.

Vi opplever at det er en del Windows-brukere som ikke er klar over at du kan re-installere Windows 10 uten å slette dine dokumenter, bilder og annen data. Dette behovet kan oppstå dersom filer blir ødelagt, korrupte eller at datamaskinen begynner å bli treg.

Denne metoden forutsetter at du maskinen laster inn Windows ved oppstart. Dersom du ikke får lastet inn Windows, kan du lese vår guide på hvordan du kan gjøre det her,

Før du begynner anbefaler vi at du tar en kopi av de filene du ikke kan leve uten. NB. Datamaskinen vil starte på nytt i løpet av guiden, og det kan være lurt å ha enten skrevet  de siste punktene eller åpne det på en mobil

(Oppskriften har engelske menyer i bildene)

Klikk på startmenyen, og velg innstillinger/settings:

Foreta en refresh av Windows 10

Klikk på Update & Security, eller oppdateringer & Sikkerhet

Få en raskere PC med "Refresh"

Klikk på «Get startet» under «Reset this PC»:

Reinstaller maskinen helt selv for en raskere pc.

Velg «Keep my files»:

Raskere PC reinstallasjon behold data

Til slutt, klikk reset:

Raskere PC reinstallasjon behold data

Håper dette kan være til nytte for noen. Det er ikke mye som skal til for å renset opp litt og få en raskere maskin. For andre tips til hvordan få en raskere maskin, så kan dere leser om disse her, og noen andre tips her hos Side3.

Er det behov for hjelp, så ikke nøl med å ta kontakt, så skal vi bistå alle bedrifter der ute.